Història

Les arrels de Cal Farré es situen a l'agost del 1916. Aquell any, els meus padrins compren una casa a Vallfogona. La casa correspon a la meitat de l'actual restaurant Cal Farré. Aleshores comencen a treballar de ferrers, adaptant la casa com una fonda amb habitacions. A la primera planta queda una sala i una petita cuina on hi comencen a fer els primers menjars, principalment per als viatjants, comediants i pastors que periòdicament passaven per la vila.

El març de 1924 amb la compra de la casa del costat, naix Cal Farré. Tiraren les parets del mig a terra quedant la ferreria i cafè a la planta baixa, sala de ball i menjador a la primera planta i habitacions i vivenda a la segona planta.

Cal Farré va tancar durant la guerra civil, fins al 1941 no van, tot i denega el permís per fer cinema deixar obrir el local. El meu pare Joan Prat, com moltes altres persones van anar superant la misèria que els va tocar viure, una joventut marcada per la guerra civil. Van poder viure amb il·lusió els  canvis socials, econòmics i polítics però sempre van se homes honrats, fidels als seus ideals fins als últims moments de la seva vida.

L'any 1948, es torna a  reformar construint la sala de ball a la planta baixa, juntament amb el cafè i la ferreria.

L´enllaç  d´els meus pares  El 1952 fou una data important, la incorporació de la mare Ramona Cases,  una persona que ho dóna tot sense demanar res a canvi. La seva entrada a la cuina, va coincidir amb l'aparició damunt del taulell del bar, juntament amb els entrepans, les "sarsueles" (barreja de calamars amb oli , escopinyes, olives, 'kimbos', anxoves) i unes quantes tapes calentes (sípies, cassola de caragols, panxa de porc, calamars a la romana, etc..).

La construcció del canal  l´any 1955 va ser important, també per Cal Farré durant anys van passa molta gent tant a menjar com a dormir.

Al voltant del 1960, comença a fer els primers banquets de bodes i d'altres celebracions importants, així com tota mena de menjades, sopars de colles d'amics, revetlla de cap d’any, menú, carta, caragolades, etc.. El públic es va incrementant dia a dia per gaudir dels plats típics de la zona. Sens dubte, són els caragols a la llauna el plat estrella que dóna a conèixer el restaurant i el poble de Vallfogona a molta gent.

Fou el setembre de 1968 quan desapareix la ferreria i dóna pas a una nova sala de ball molt més gran. A la primera planta va quedar una cuina i un petit menjador pels clients de cada dia i grups reduïts, utilitzant la sala de ball per als banquets.
El maig del 1985 una altra reforma desapareix la sala de ball donant pas a un ampli restaurant.

L´excel·lent trajectòria del restaurant queda assegurada el 1993 amb el meu enllaç amb l´Anna Guillaumet ,Seguim la mateixa línia, fent els mateixos "cargols a la llauna cal Farré", tot millorant constantment ,amb la incorporació de nous plats i la modernització de les nostres instal·lacions.

L’ any 1995 es construeix una sala a la primera planta per a banquet. El setembre del 2004 una important reforma dona pas a l'actual restaurant. El futur de Cal Farré sembla assegurat amb les importants aportacions de els nostre dos fills Gerard i Guillem.

Ramon Prat

 

Opina a tripadvisor

Segueix-nos